bästa dagarna i mitt liv

Jag fick för några dagar sedan en fråga om jag kunde skriva lite om hur det var att åka till Berlin, vad man borde göra, se och bo. Jag ska vara ärlig och säga att den resan är hittills det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Jag älskar stämningen i Berlin, trevligheten, språket, miljön. 
 
Jag och min vän Malin bodde på ett hotell som ligger nära en av de största och finaste affärsgator, Kufürstendamm straße. Hotellet som vi bodde på heter Aletto Kudamm Hotel & Hostel, det var jättefint, fräscht och vi fick även frukost med i priset, men det kan man så klart välja själv om man vill ha eller ej. Vi fick betala ungefär 1800 kr för 3 nätter och vi var supernöjda. Ungefär 50m från hotellet fanns även en av de största tunnelbanestationer Zoologischer. Det första jag och Malin gjorde när vi kom till Berlin var att vi gick och köpte ett tunnelbanekort som fungerade i 4 dagar. Passa även på att ta med en karta för tunnelbanor och fråga de som jobbar där om vilka linjer du ska välja för att komma till olika platser m.m. 
 
Jag och Malin hade valt ut vissa platser vi ville åka till och olika saker vi ville se, på det sättet blev det enklare att fråga vägen dit och hinna med allt man ville göra under resan. Det första vi ville göra var att se Berlinmuren. Berlinmuren är verkligen någonting man ska se när man reser till Berlin, eftersom den har så himla fin konst på sig och det är helt enkelt bara vackert att gå runt där och kolla. 
 
När det gäller shopping, så finns det SÅ himla mycket affärer och det mesta är billigt. Vi gick längs Kufürstendamm straße och kollade, där hittar du alla de dyraste affärerna. Det är allt ifrån Louis Vitton, Chanel, Prada, Gucci ovs ovs ovs.. Ni förstår, alla de dyraste lyxmärkerna. Dock hängde inte vi där så mycket, utan fortsätter man längre ner mot KaDeWe som är ett supersnyggt designat shoppingcentrum. Där hittar man mer billigare affärer och affärer som man känner igen t.ex. Zara, H&M och Vero moda. Vill man ha ännu mer shopping så tycker jag att man ska ta tunnelbanan till Potsdamer Platz och Unter den Linden. Åker man till Potsdamer Platz ska man absolut gå till Arkaden där finns det massa bra affärer som är billiga och då ska man även passa på att köpa smink!!
 
Du som ställde frågan ville ha tips om klubbar och uteställen. Ska jag vara ärlig så är jag lite av ett kontrollfreak när det gäller att åka utomlands, så jag gjorde en fet sökning om klubbar i Berlin och sen ett dokument om dem med information som hur man kommer dit, address och vad det är för slags klubb. Jag vet inte om jag vågar lägga ut hela det dokumentet, hehe... Men jag kan ändå ge några tips. Så här är några av mina favoriter: Matrix Club Berlin, Weekend, Watergate. Vill du som undrar hemskt gärna veta mer om mitt mongodokument så kan jag lägga ut det jag skrivit om klubbarna. 
 
Nu tror jag att det får räcka. Hoppas du/ni uppskattar detta inlägget och att alla blir helt galet sugna på att dra till Berlin för det är helt underbart där. Tack för mig!

jag är en storm från ingenstans

 

matmuffins


godmorgon

 

lunch

 

längtar


underdrift


fredag


frulle



tusentals tårar kvar

 

lördag

 

mellanmål


lycklig

 
foto: sofiabreedh.blogg.se

förra årets mars

 

RSS 2.0